Solid Entertainment

Nieuws

Sumera tekent bij Warner Music Benelux

Sumera is de nieuwste belofte in de internationale stal van Warner Music Benelux. Onlangs tekende de zangeres bij het wereldberoemde platenlabel Parlophone. “Na de release van mijn eerste EP die wij in eigen beheer uitbrachten, is het geweldig om nu een compleet team achter me te hebben dat zo in mij gelooft. Het voelt erg goed!”, aldus Sumera.

Ook Warner Music is opgetogen over de samenwerking. Martin Jessurun, president van Warner Music Benelux: “We zijn er trots op dat Sumera gekozen heeft voor Warner Music. Haar sound sluit perfect aan bij de internationale artiesten die wij vertegenwoordigen en we gaan dan ook ons uiterste best doen om haar zowel in binnen- als buitenland te laten doorbreken.”

Warner Music Duitsland is de eerste buiten de Nederlandse landsgrenzen die Sumera omarmt. De Duitse divisie heeft Sumera in hun roster opgenomen en zal de release simultaan uitbrengen.

Sumera’s verfijnde mix van pakkende pop en duistere electro is een volkomen eigen geluid met internationale allure. Op dit moment legt ze de laatste hand aan haar eerste album. Daarvoor schreef Sumera samen met o.a. schrijver/producer Dimitri Tikovoí (o.a. Mikky Ekko, Sophie Ellis Bextor, Placebo, Paloma Faith, Marianne Faithfull). De twee werkten in Londen aan meer songs voor haar debuut. “Lyricly and musically Sumera connects.”, zei de producer tevreden.

In Berlijn werkte ze samen met producer Rutger Hoedemaekers (Bart Constant), met wie Sumera ook haar eerste single Bright Lies maakte. Op krachte van deze track werd ze in 2012 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en trad ze o.a. op in DWDD en als voorprogramma van Marina and the Diamonds.
 De video van Wolf is geschoten op het vulkanische Lanzarote onder leiding van befaamde Duitse filmmaker Bode Brodmüller.

Bekijk hier de video van Wolf op YouTube of beluister de track op Spotify.