Solid Entertainment

VANVELZEN

(Roel) VanVelzen is in 2006 voor het eerst te horen met zijn debuutsingle ‘Baby Get Higher’. De veelzijdige muzikant maakt direct een blijvende indruk. Nu – drie albums, zestien singles, vijf awards, een Gouden Harp, twee theatertours en oh zo vele optredens verder – is hij niet meer weg te denken van radio, televisie, en festivalpodia.

En het blijft niet bij zingen en liedjes schrijven alleen; samen met zijn band staat hij garant voor een vlammende liveshow. Niet alleen vóór, maar vooral ook mét zijn publiek deelt hij zijn muzikale energie. VanVelzen verwoordt zijn ervaringen altijd in pakkende songs. Voor z’n nieuwe geluid gaat hij zelfs nog een stapje verder: ‘Call It Luck’ bijvoorbeeld, brengt je haast naar een andere plek zoals naar Congo. Eind 2013 reizen VanVelzen en band op uitnodiging van stichting MasterPeace naar DR Congo voor het vredesproject ‘Music Above Fighting’. Samen met de nationale superster Innoss B zet VanVelzen er muziek in als ‘wapen’ voor verbroedering. VanVelzen keert terug als ambassadeur van MasterPeace vol indrukken en inspiratie. De verhalen van de mensen in conflictgebieden zijn vaak erg heftig, maar hun veerkracht, hoop en positiviteit overstemmen al het oorlogsgeweld. In nieuwe songs als ‘Song for Furaha’ (uitgebracht rondom 3FM Serious Request 2014) en de single ‘Call It Luck’ hoor je al deze inspiratie en positiviteit 100% terug.

Na ‘Call It Luck’, ‘If The World’s Coming To An End’ is ‘Phoenix’ het derde voorproefje van het nieuwe album. Het gaat over de kracht die in jezelf zit om te overleven of soms zelfs jezelf helemaal opnieuw uit te vinden.

Op het album wat november 2015 verschijnt, klinkt de positiviteit door. Bereid je dus alvast voor op zonnige tijden, want live ga je deze frisse en positieve sound van VanVelzen volop beleven!

VanVelzen boeken? Neem contact op.