Solid Entertainment

SUMERA

Sumera is een getalenteerde en internationaal gerichte electronic pop zangeres. De in Berlijn wonende zangeres (1984), reisde tussen haar Amsterdam, Berlijn, Stockholm en Londen om haar geheel eigen sound te perfectioneren. Haar spannende mix van pakkende pop, duistere electro, is op dit moment al te horen op de eerste track van de komende debuutplaat, I See You.

Tijdens haar zoektocht ontwikkelde, schreef, en produceerde de ambitieuze dame samen met producers Dimitri Tikovi (Londen) en Rutger Hoedemeakers (Berlijn) een levendige popplaat over de schaduwzijde van liefde.

De organische sound van Sumera komt voort uit haar brede muzikale voorkeur en haar veelzijdige culturele achtergrond. Ze groeide op in Duitsland en Spanje en heeft Carribisch en Portugees bloed.

Die gelaagdheid zoekt Sumera tevens in de songs op zich, want zegt ze: ‘Ik hou van de symbiose tussen popmuziek en electronica. De sfeer en het abstracte van elektronische geluiden in combinatie met de betrekkelijke structuur van Pop Muziek is de wereld waarin ik mij graag wil bewegen. Ik hoop nummers te creĆ«ren die boeien en die echte emotie laten resoneren’.

Sumera bracht haar eerste EP ‘Stop Heart’ uit in Nederland in 2012. De single ‘Bright Lies’ viel direct al erg op; het nummer leverde haar de titel 3FM Serious Talent op en trad ze o.a. op in DWDD en als voorprogramma van Marina and the Diamonds. Onlangs is haar single ‘I See You’verschenen. Momenteel legt Sumera de allerlaatste hand aan haar debuut album.

Sumera boeken? Neem contact op.