Solid Entertainment

BUDDY VEDDER

Maak kennis met de nieuwe Nederlandstalige zanger: Buddy Vedder. Zijn eerste single ‘Los’ verschijnt op 7 september 2018.

Hoewel veel mensen Buddy kennen van o.a. ‘Goede tijden, slechte tijden’ en als winnaar van ‘Dance Dance Dance’, weten weinig mensen dat Buddy’s grote liefde muziek is. Al vanaf de middelbare school zat Buddy in bandjes waaronder samen met Lucas Hamming. De ambitieuze zanger heeft de afgelopen twee jaar in samenwerking met Solid Entertainment veel energie gestoken in het componeren van liedjes. Zo schreef hij veel van de teksten zelf en werkte hij ook samen met Paul Sinha, Roel van Velzen, Lucas Hamming en anderen. De productie van de liedjes was in handen van Tom Ferro die ook produceerde voor Kriss Kross Amsterdam.

De eerste single “Los” is de aftitelsong van de film “Elvy’s Wereld” waar Buddy een hoofdrol in vertolkt.
Op 21 september gaat de film in Amsterdam Pathé Arena in première.

De sound van Buddy komt voort uit zijn wens om zich in zijn eigen taal te willen uitdrukken.
Buddy: ‘Mij leek het een te gek idee dat in mijn moedertaal te doen. Ik vind het spannend, maar vooral heel tof om mijn eerste, zelfgeschreven song te kunnen delen. Na twee jaar gebroed te hebben op de juiste toon, vibe, melodie en feel is het nu tijd om ‘m de wereld in te sturen!’

Luister hier naar ‘Los’ en bekijk hieronder de wervelende dansvideo.