Solid Entertainment

Solid Entertainment

Solid Entertainment is een managementbureau voor artiesten, personalities, boekingen, publishing, events en merkactivatie. Zij heeft de kennis, de ervaring en de slagkracht om artistieke carrières zorgvuldig te ondersteunen en op de kaart te zetten. Al ruim 10 jaar werkt Solid nauw samen met een team van experts op hun vakgebied: gerenommeerde platenmaatschappijen, muziekuitgeverijen, tourmanagement, pers, radio, tv- en productiebedrijven. Het gezicht achter Solid is Ruud Vinke, een geïnspireerd en bevlogen manager met ruim 25 jaar ervaring in de muziek-, entertainment- en marketingwereld. Door uitgebreide kennis op commercieel, marketing en juridisch gebied kan Solid Entertainment haar talent op een gedegen wijze adviseren en begeleiden.  Solid Entertainment vertegenwoordigt o.a. VanVelzen.

Management

Voor artiesten en personalities behartigt Solid Entertainment de zakelijke, creatieve en dagelijkse belangen. Dit betekent het intensief begeleiden van haar talenten, het (uit)bouwen van de carrière, imagobewaking, creatieve ontwikkeling, juridische ondersteuning, onderhandelingen met partners, pers en pr, exploitatie en merkkoppelingen, inspelen op succes en focussen op het volgende punt aan de horizon. En dit alles met de gedachte dat talenten zich onbezorgd kunnen richten op waar ze goed in zijn: performen.

Boekingen

Naast de managementactiviteiten verzorgt Solid Entertainment ook de boekingen van artiesten. Met name bedrijfsmatige boekingen zijn de specialiteit. Goed inventariseren en luisteren naar de wens van de klant en dat optimaal ten uitvoer brengen met inzet van onze talenten. Solid Entertainment onderhoudt met al haar talenten rechtstreeks contact, dus de lijnen zijn kort.

Publishing

Behalve artiestenmanagement en boekingen richt Solid Entertainment zich ook op publishing. Zij helpt artiesten, producers en songwriters bij de ontwikkeling van hun creatieve talenten en behartigt haar belangen. Solid zet bijvoorbeeld songwriters workshops op waarbij muzikale talenten aan elkaar gekoppeld worden om tot nieuwe copyrights te komen. Daarnaast pitcht zij songs van haar artiesten bij andere artiesten. Door jarenlange kennis en expertise op het gebied van muziekrechten kan Solid de juiste ondersteuning bieden voor belangenbehartiging van talenten en rechthebbenden.

Events

Een van de nevenactiviteiten van Solid Entertainment is het bedenken en organiseren van en participeren in muzikale evenementen. Zij doet dit samen met haar talenten en partners voor productie, geluid en marketing.

Label

Solid Entertainment beschikt over een eigen label, Solid Records. Met dit label heeft Solid de mogelijkheid om artiesten in eigen beheer te exploiteren.

Partners

2Heart Volcano  |   Max Power Rent  |  Sony Music | Warner Music

Contact

Meer weten over een van bovenstaande onderwerpen? Neem contact op met Solid Entertainment.